constructie

constructie

 • inbouwconstructies zijn de meest gehanteerde opstellingen, doordat zij de techniek aan het oog onttrekken
  • plage constructie: bij deze constructie wordt het rolluik in open toestand verborgen onder een constructie die een 20-tal centimeter onder water ligt. Dit staat u toe om via deze constructie in uw zwembad te stappen, te pootjebaden of te genieten van wat afkoeling zonder daarom volledig in het bad te springen. Net als u bij een zandstrand zou doen!
  • rolluiknis constructie: in deze opstelling wordt uw poolcover opgeborgen in een nis in het uiteinde van uw bad. Deze opstelling biedt u de meeste zwemmeters in uw bad en is dus aante raden voor de sportieve zwemmers.
  • rolluik bodemput constructie: in deze opstelling wordt uw rollukk weggewerkt in een put onder uw zwembadbowem. Ook hier geniet u van de meeste zwemmeters maar deze opstelling is moeilijker qua constructie en onderhoud voor uw zwembadbouwer.
  • rolluik bodem kap: in deze opstelling wordt uw zwembadafdekking op de bodem van het zwembad geplaatst en wordt daaroverheen een kap geplaatst die de techniek aan het oog onttrekt. Dit is een heel vlotte oplossing om bvb een poolcover toe te voegen in een bestaand zwembad.
 • opbouw mechanisme: bij een opbouw mechanisme wordt de rolluik techniek bovengronds aan het uiteinde van het zwembad geplaatst, al dan niet met een visueel afschermende constructie er omheen. Dit is de makkelijkste en dus meest kost efficiënte manier om uw zwembad van een cover te voorzien.
 • kwaliteit van lamellen

  De meeste poolcovers worden tegenwoordig besteld in de kwaliteit Polycarbonaat Solar.

  De polycarbonaat lamellen zijn immers duurzamer, slagvaster, steviger, hebben een diepere kleur en zijn fijner belijnd.

  In combinatie met de Solar kwaliteit zullen deze lamellen uw zwembad niet enkel isoleren maar ook nog mee opwarmen doordat ze via hun Solar-onderzijde de stralingswarmte van de zon doorgeven aan het water van uw zwembad.

  PVC lamellen zijn dan weer prijsgunstiger maar zijn iets minder duurzaam en slagvast. De Solar-optie is bij PVC lamellen enkel verkrijgbaar in de trasparante kleur.